Nonna
Nonna (roepnaam Nonja)
Indonesische betekenis: "klein meisje"

Tja, iedere fokker zal het met mij eens zijn. Iedereen bepaald zijn eigen aantal honden in de kennel. Je neemt een stuk verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van je honden en de vele zorg die het dagelijks met zich mee brengt. Mijn "koppeltje" was compleet. Niet meer fokken en genieten van de honden die allemaal een gemiddelde leeftijd hebben.
De showcarrière van alle honden in mijn kennel was ten einde en allemaal Nederlands Kampioen. De dames hebben voor prachtige nakomelingen gezorgd. Behalve Luca ,die is niet uitgeshowd omdat ik problemen kreeg met mijn gezondheid. Maar daar ligt nog een toekomst voor open.

En dan ben je om trieste redenen bij je vriendin (fokker) in Duitsland en daar wacht spontaan een héél klein meisje op je! Ooit had ik in het verleden gesproken over de verkleining van het ras. En dat wij als fokkers daar een grote verantwoordelijkheid in hebben want ze bestaan niet, mini maltezers. Het is enkel een verkleining van het ras die wij allemaal moeten voorkomen!

Ik heb eens de uitspraak gedaan wanneer er bij mij een zéér klein maltezer(je) geboren zou worden ze bij mij zou blijven omdat je nooit weet hoe dat gaat aflopen. Ze had zelf ook een en was inmiddels acht jaar oud. Omdat er bij mij geen pups meer geboren zouden worden was ze van mening dat ik de kleine meid mee naar Nederland moest nemen. Een cadeau van haar aan ons! Ingeënt, ontwormd en in goede gezondheid met stamboom. Nu is ze klein 14 weken oud en weegt maar 645 gram! Zal ze groot worden of klein blijven? Wat zal haar toekomst zijn? Niemand zal het weten...... ze woont inderdaad bij ons en we zijn er voor gevallen als een blok! Liefde op het eerste gezicht. Toeval? Na een verdrietige periode (lees dagboek). Volgens mij bestaat toeval niet en is het voorbestemd dat ze bij ons is komen wonen.

Wij hopen in ieder geval héél lang van haar te mogen genieten.
 

 

Als je niet groot bent, dan zoek je gewoon een verhoging om de wereld beter te kunnen zien! En wat is er dan beter dan met je bips tegen de verwarming boven op je mandje.