Strikje maken


Vragen? U kunt ons altijd mailen.

 

Home

  

 

Plaats de hond voor je op tafel en zorg dat het hoofd naar je toe is gericht. Soms is het handig een klein kussentje onder het hoofd (snuit) van de hond te leggen.

 Geef de hond het commando mooi liggen. Het zal vooral in het begin de nodige training vereisen, maar uiteindelijk als je het dagelijks doet wordt het een vast ritueel.

       

     

 

Kam het haar voorzichtig achterwaarts. Maak hierna met een puntkam van midden neusbrug naar achteren twee gedeelten (middenscheiding).

     

 

 

    Neem een gedeelte van het haar op vanuit de hoek van het oog naar achteren begin van de oren. Kam de haren met een kleine kam of puntkam goed door naar voren.

 


    

Neem het haar samen in de vorm van een staartje (topknot). Maak alvast een model van de bolling welke u het mooist vindt passen bij de hond. Neem een van te voren pasklaar zuurvrij papiertje (eventueel tissuepapier) en vouw dit om de haren heen (ter bescherming). Vouw het geheel achterwaarts en doe er een elastiekje omheen. Het geheel moet stevig maar niet strak zitten.

 Foto 1                                                        Foto 2

    

 

Maak het tweede staartje (topknot) op dezelfde wijze. Op deze wijze maakt u ook een strikje met één staartje op het hoofdje (foto 2).

    Nu bent u zover dat u de kleine strikjes (met aan de achterzijde) een elastiekje op de topknotjes kunt plaatsen (foto 1).

 Foto's / Picture

A very special thank you to Angel Maltese, who is my special internet friend